æbleboller – de lækreste hjemmebagte boller

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

 

Æbleboller er noget vi bager om efteråret. Æblerne får modspil af kanel og græskarkerner så de smager lidt af kage.

Forberedelses tid:
45 min Madlavnings tid:
10 min Serveringer:
21 boller

Ingredienser:

4 dl koldt vand

50 g gær

1 dl yoghurt naturel, a38 eller ymer

50 g græskarkerner eller solsikkekerner

50 g havregryn

180 g groft revet æble

1½ tsk salt

1 tsk kanel

100 g fuldkornsmel

300-400 g hvedemel

1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet og tilsæt yoghurt, salt, græskarkerner, havregryn, kanel og revet æble.

Rør dernest fuldkornsmel i og lad det stå i 5 minutter så blandingen kan sue lidt væde til sig.

Rør melet lidt ad gangen indtil dejen er så fast at man ikke kan røre i den mere.

Dejen skal ikke æltes.

Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Form æblebollerne med lidt ¨våde hænder.

Sæt boller på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med æg.

Bag bollerne ved 175 grader i cirka 10 minutter.

0 kommentarer på “æbleboller – de lækreste hjemmebagte bollerAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *