æbleboller – de lækreste hjemmebagte boller

 

æbleboller er er noget vi bager om efteråret. Æblerne får modspil af kanel og græskarkerner så de smager lidt af dessert.

Forberedelses tid:
45 min Madlavnings tid:
10 min Serveringer:
21 boller

Ingredienser:

4 dl koldt vand50 g gær

1 dl yoghurt naturel, a38 eller ymer

50 g gær

50 g græskarkerner eller solsikkekerner

50 g havregryn

180 g groft revet æble

1½ tsk salt

1 tsk kanel

100 g fuldkornsmel

300-400 g hvedemel

1 æg til pensling

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet og tilsæt yoghurt, salt, græskarkerner, havregryn, kanel og revet æble.

Rør dernest fuldkornsmel i og lad det stå i 5 minutter så blandingen kan sue lidt væde til sig.

Rør melet lidt ad gangen indtil dejen er så fast at man ikke kan røre i den mere.

Dejen skal ikke æltes.

Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Form æblebollerne med lidt ¨våde hænder.

Sæt boller på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med æg.

Bag bollerne ved 175 grader i cirka 10 minutter.

 

0 kommentarer på “æbleboller – de lækreste hjemmebagte bollerTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *