æbletærte eller pærertærte

 

Traditionel og lækker æbletærte som mor laver den. Gå ikke glip af denne fantastiske opskrift.

Forberedelses tid:
40 min inkl. hævetid
Madlavnings tid:
40 min Serveringer:
4 personer

Ingredienser:

150 g blødt smør

240 g hvedemel

125 g sukker

1 tsk vaniljesukker

1 æg

evt. koldt vand til at samle dejen

fyld:

5 æbler skåret i tern

2 tsk kanel

3-4 spsk sukker

2 tsk vaniljesukker

tilbehør: cremefraiche eller flødeskum

Fremgangsmåde

Smuldre smørret i melet.

Kom resten af ingredienserne i melblandingen og saml dejen evt. med våde fingre.

Hvis dejen ikke kan samles tilsætter du lidt vand i dejen.

Kom dejen i køleskabet og lad den trække i en time. Hvis du har travlt så kan dejen lægges i fryseren i 10 minutter.

Smør tærteformen og kom den afkølede dej i. Være opmærksom på at du får dækket hele formen og især kanterne.

Forbag tærten ved 180 grader i 10 minutter.

I en skål blander du æbletern, 2 tsk kanel, 3-4 spsk sukker og vaniljesukker sammen.

Hæld fyldet over den forbagte tærte og bag videre i cirka 30 minutter.

 

Serveringsforslag: serveres med cremefraiche eller flødeskum.

 

tip: erstat pærer med æbler og så har du en pærertærte

 

Har du prøvet vores opskrift på en lækker svampet æblekage 

svampet æblekage

0 kommentarer på “æbletærte eller pærertærteTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *