boller med fennikel

Denne opskrift kan bruges både til boller og brød – vi lavede 10 boller og et stort brød.

Fennikel sammen med salt/oregano på toppen giver en meget lækker smag.

 

Forberedelses tid:
10 min
Madlavnings tid:
1 time og 15 min Serveringer:
10 boller og et brød

Ingredienser:

4 dl vand

50 g gær

200 g revet fennikel

2 gulerødder

1 spsk salt

½ dl sirup

1 dl olie

1 dl yoghurt naturel

800 g hvedemel

100 g grahamsmel

1 æg til pensling

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet.

Kom de revne grønsager i gærblandingen.

Tilsæt de resterende ingredienser undtagen mel og rør godt igennem.

Tilsæt melet og ælt meget grundigt.

Kom et rent viskestykke over dejen og lad den hæve i 30 minutter.

Del dejen i 2 dele. Vi lavede 10 boller af den  ene del og et brød af den anden halvdel.

Pensl med æg og lad bollerne og brødet efterhæve i 30 minutter.

Drys bollerne samt brødet med salt og oregano.

Bag i 15 minutter ved 200 grader.

 

0 kommentarer på “boller med fennikelTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *