Chicken tika masala

Vi elsker krydderet  mad, så derfor besluttede vi at kaste os over denne opskrift fra det indiske køkken.

Retten smager himmelsk så tvivl ikke med at lave den.

Sombonusinfo kan retten fryses ned.

 

Forberedelses tid:
60 min
Madlavnings tid:
40 min
Serveringer:
4 personer
Ingredienser

  • marinade:
  • 2 dl yoghurt naturel eller græsk yoghurt
  • 4 fed finhakket hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 3 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk chiliflager
  • 1 tsk nelliker
  • saften af 2 lime
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 900 g kyllingebryster
  • Saucen:
  • 3 finhakket løg
  • 2 fed finhakket hvidløg
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1 tsk gurkemeje
  • 70 g finhakket mandler
  • ½ dl piskefløde
  • salt og peber
Fremgangsmåde

 

Lav marinaden:

Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål og rør godt.

Skær kyllingebrysterne i  mundrette stykker og kom kødet i marinaden.

Stil marinaden i køleskabet i en time gerne længere.

Hæld marinaden i et ovnfast fad og lad det bage ved 200 grader i cirka  i 30 minutter.

Saucen:

Svits løgene i olie i en gryde.

Tilsæt hvidløg, ingefær, mandler gurkemeje tomatpuré og vand. Lad saucen koge op i 3 min.

Hæld marinaden i saucen og Rør godt i gryden.

Kom til sidst fløde og vand.

 

Tip: Hvis du synes at saucen er for tyk så kan du tilsætte lidt vand.

servere ris til eller naanbrød til.

0 kommentarer på “Chicken tika masalaTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *