den bedste grundopskrift på pizzadej

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Vores opskrift på pizzadej er meget nem. Kom evt. mindre gær i dejen (5 g) og lad dejen hæve mindst 16 timer. så smager det bedre.

 

Vi blandede 1 dåse  tomatpuré (140 g), 2 spsk olivenolie og et lille  fed hvidløg i en lille skål og dernæst kom vi det på pizzadejen.

Du bestemmer selv fyldet og sauce, men for at give dig lidt inspiration, så valgte vi at bruge cherrytomater skåret i halve, oliven, peberfrugt, soltørret tomater majs og lidt hakket frisk rosmarin.

 

 

 

Forberedelses tid:
1 time
Madlavnings tid:
10 min Serveringer:
2 stk

Ingredienser:

5-25 g gær (mindre gær længere hævetid)

3 dl lunkent vand

3 spsk olivenolie

1 tsk salt

400-500 g hvedemel

1 spsk olivenolie til rørskålen

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet.

Tilsæt olivenolie og salt i gærblandingen.

Kom melet lidt efter lidt under omrøring i skålen.

Ælt dejen til en smidig dej.

Ælt dejen på bordet i et par minutter.

Vask skålen og smør den med olivenolie og kom dejen tilbage i skålen.

Vend dejen så den er dækket af olivenolie. Olivenolie gør dejen smidig, nem at arbejde med og skorpen  lækker.

Lad dejen hæve i 45 minutter på køkkenbordet, men gerne længere på køl.

Del dejen i 2 og form til 2 runde pizzaer på bordet. Du kan også vælge at lade være med at dele den og bare forme den til en stor firkantet pizza.

Kom din ynglings fyld på pizzaen og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 10 minutter.

 

0 kommentarer på “den bedste grundopskrift på pizzadejAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *