den bedste lasagne du nogensinde har smagt

En god, hjemmelavet lasagne går man aldrig galt i byen med, og serverer du den med en hjemmelavet ostesauce, vil smagsglæden nå helt nye højder.
Lasagnen er fryseegnet.

Forberedelses tid:
20 min Madlavnings tid:
60 min Serveringer:
4 personer

Ingredienser:

2 hakkede løg
olivenolie til stegning
500 g hakket oksekød
3 fed hvidløg
2 tsk oregano eller timian
4 groftrevet gulerødder
3 revet stilke bladselleri
1 groftrevet squash
1 dl tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
1 dl vand
salt og peber
ostesauce:
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
3 dl mælk
fintrevet muskatnød
125 g frisk mozzarella
derudover:
lasagneplader
revet ost

Fremgangsmåde

Sautere de hakkede løg i olivenolie ved middelvarme.
Tilsæt kødet og brun det godt ved høj varme.
Skru ned fra varmen og kom de andre ingredienser til saucen i gryden.
Lad saucen simre under låg i 2 timer Men gerne længere. Jo længere jo bedre.
Smag saucen til.
Tilsæt vand/bouillon hvis du ønsker dette og evt. flere krydderier.
Ostesauce:

Smelt smørret langsomt i en gryde og pisk melet heri.
Når du får en glat masse, pisker du mælken langsomt i lidt ad gangen. Start med 1 dl mælk. Skru helt op fra varmen. Når saucen begynder at tykne, tilsætter du 1 dl mælk i. Skru ned på blusset til 3 og fortsæt med at piske. Kom resten af mælken i og stop ikke med at piske.

Når saucen har den rette konsistens(den skal værre glat) tilsætter du osten og pisker videre.
Det er vigtigt, at du ikke stopper med at piske, fordi hvis du gør det, så får du klumper i saucen.
Smag til med salt, peber og muskatnød Når osten er smeltet.
Kom et lag ostesauce i bunden af et ovnfast fad og derefter skiftevis kødsovsen, og lasagneplader.
Slut af med kødsovs og top din lasagne med ostesauce.
Bag din lasagne i en forrvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i cirka 25 minutter.
Servere en salat og noget lækkert brød til.

tip:lav evt. kødsovsen dagen før.

0 kommentarer på “den bedste lasagne du nogensinde har smagtTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *