dumlekage

Er du vild med dumlekarameler? så er det oplagt, at du skal bage denne kage. Den er både svampet og dejlig cremet.

 

Dumlekage er i hvert fald på top 3 listen af alle kager vi har smagt.

 

hvad er jeres favoritkage?

Forberedelses tid:
15 min
Madlavnings tid:
40  min
Serveringer:
8-12  stk
Ingredienser

  • 150 g smør
  • 100 g chokolade
  • 120 g dumle
  • 4 æg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvedemel
  • 2 spsk kakao
  • dumleglasur:
  • 3 spsk piskefløde eller 50 g mørk chokolade
  • 120 g dumle
  • 100 g blødt smør
  • 5 dl flormelis (du skal ikke bruge det hele)
Fremgangsmåde

Smelt smør, chokolade og 120 g dumle i en lille gryde.

Lad blandingen køle lidt ned.

Pisk æg og sukker til en luftig masse.

Rør derefter chokoladeblandingen og mel og kakao i.

Hæld dejen i en smurt form.

Forvarm ovnen ved 175 grader og bag kagen i cirka 25 minutter.

Glasur:

 

Smelt fløde eller chokolade og dumle. Tag blandingen af varmen og rør smør i.

Kom flormelis i lidt ad gangen til du har den ønsket konsistens.

 

 

0 kommentarer på “dumlekageTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *