farseret blomkål

Et sundt og nærende måltid.

Forberedelses tid:
6 min
Madlavnings tid:
50 min
Serveringer:
4 personer
Ingredienser

2 blomkålshoveder

  • salt
  • fars:
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 dl rasp
  • 1 dl fløde eller mælk
  • ½ dl vand
  • 1 spsk revet løg
  • 1 æg
  • smør til fadet og smør til pensling
Fremgangsmåde

Læg blomkålen i rigeligt letsaltet vand i 20 minutter, fjern evt. blade og det nederste af stokken.

Del blomkålshovederne i buketter, Skyl blomkålshovederne og kog dem i letsaltet vand i 5-10 min.

De må ikke være gennemkogte.

Tag dem op og lad dem dryppe af.

Bland rasp fløde eller mælk og vand og lad det stå lidt.

Rør det hakket oksekød med raspblandingen, revet løg, æg og krydderier.

Læg buketterne i et smurt ovnfast fad og fordel farsen over blomkålsbuketterne, pensl farsen med lidt smeltet smør.

Stil fadet i ovnen ved 200 grader (varm ovn) i cirka 35 minutter.

 

 

 

0 kommentarer på “farseret blomkålTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *