gris i karry – en stalk klassiker

Rating: 2.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Hvis du tænker at titlen på opskriften lyder lidt  underligt så forstår vi dig.
Gris i karry stammer fra min oldemors køkkenevner. Så vi skal tilbage til 1920erne  da retten var en fast del af madugeplanen. Og 2019 har vi fastholdt Gris i karry. Hvis jeg skal sammenligne den med en anden ret, så kommer jeg til at tænke på forloren hare, fordi retten indeholder ikke grisekød men oksekød.
Hæld og lykke med at lave opskriften. Skriv gerne en kommentar om hvad du synes om Gris i karry.
prøv også:

denne lækre karrygryde med karry og kokosmælk

forloren hare med masser af skønne krydderier

eller

denne vidunderlige gulerodssuppe med karry og kikærter

Forberedelses tid: 5 min
Madlavnings tid: 30 min
Serveringer:
4 personer
Ingredienser:

500 g hakket oksekød
3 tsk karry
1 dåse tomatpuré
4-5 dl mælk
1 stor håndfuld spaghetti
8 almindelige løg
1-2 revet løg
salt og peber
Fremgangsmåde
Svits karry og det revne løg til det dufter i køkkenet.
Brun kødet ved høj varme i cirka 3-4 minutter.
Tilsæt tomatpuré, mælk og de hele løg. (med skrald og det hele)
Tilsæt salt og peber og kog retten op. Lad retten småsimre i 20 minutter.
Kom spaghetti i og kog i  yderligere  10 minutter.
Tilsæt evt. mere mælk i. Konsistensen skal minde om kødsovs.
Tip: retten serveres med ris

2 kommentarer på “gris i karry – en stalk klassikerAdd yours →

  1. “Tilsæt tomatpuré, mælk og de hele løg. (med skrald og det hele)” – sådan står der i opskriften – men uha, jeg vil ikke bryde mig om at få SKRALD i maden – skrald hører hjemme i skraldespanden!

    No votes yet.
    Please wait...
    Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
    1. Kære Lisbeth vi kan godt forstå din bekymring. Men det er en gammel opskrift og sådan blev det lavet den gang. Skrællen bliver fjernet når man skal spise rækken. God dag til dig og tak for din kommentar

      No votes yet.
      Please wait...
      Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *