grove juleboller

Lækre, grove juleboller, der dufter og smager af kanel og jul. Julebollerne er fiberrige, og de er fyldt med tørret frugt og julekrydderier der tilføre sødme og julestemning.

 

 

Forberedelses tid:
1 time og 10 min (plus hævetid)
Madlavnings tid:
10 min Serveringer:
12 stk

Ingredienser:

50 g gær(kom evt. mindre gær i dejen men så skal dejen hæve i længere tid)
5 dl lunken vand

2 tsk salt

2 spsk honning

3 spsk husk(kan undlades)

2 tsk stødt kanel

3 spsk græskarkerner

3 dl havregryn

3 dl rosiner, dadler og abrikoser, skåret i små stykker

cirka 500 g mel(prøv dig frem

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet.

Tilsæt yoghurt sammen med husk, salt og honning og rør rundt indtil honning og gær er opløst.

Lad gærblandingen trække i 10 minutter.

Tilsæt resten af ingredienserne.

Kom melet i og ælt i cirka 10 minutter. Det er vigtigt, at der æltes luft ind i dejen, så bollerne ikke bliver for faste.

Dejen skal hæve i 30 minutter under et fugtigt viskestykke.

Form dejen til boller med lidt olivenolie på hænderne og Lad dem efterhæve i 20 minutter på en bageplade.

Bag dem ved 200 grader i 35 minutter.

 

 

 

0 kommentarer på “grove julebollerTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *