havrebrød

På bare 5 minutter, så har du rørt en dej sammen til et brød. Mere simplt kan det ikke blive.

Forberedelses tid:
2 timer og 5 min
Madlavnings tid:
40 min
Serveringer:
et brød
Ingredienser

  • 3 dl lun kernemælk
  • 2 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk flydende honning
  • 250 g havregryn
  • cirka 350-400 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • lidt havregryn til pynt
Fremgangsmåde

Hæld kærnemælk og vand i en skål og opløs gær heri.

Tilsæt salt, honning og havregryn.

Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig.

Form dejen til et brød og læg det på en bageplade.

Lad brødet hæve tildækket et lunt sted i cirka 2 timer.

Pensl med sammenpisket æg og drys med havregryn.

Bag ved 200 grader i cirka 40 minutter.

velbekomme.

 

0 kommentarer på “havrebrødTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *