havtorn curt – perfekt til vafler og pandekager

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

curt er en engelsk opfindelse og bliver brugt som topping på scones.
Den mest kendte af alle curd er den gule lemon curd. Du kan også bruge lime, mango og bær.
Kom curd som topping på din kage, vafler eller pandekager.

Forberedelsestid: 2 min
Madlavningstid: 15 min
Serveringer: 6 personer

Ingredienser

250 g havtorn
2 spsk vand
80 g smør
4 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
4 æg

Fremgangsmåde

Kom havtorn og vand i en gryde.
Kog op og lad det simre i et par minutter.
Blend blandingen.
Si blandingen.
Skær smørret i mindre stykker.
Kom havtornsaft, 2 spsk sukker og smør i en gryde.
Varm gryden  op på lav varme til smørret smelter.
Pisk æg, 2 spsk sukker og vaniljepulver sammen.
Kom æg – blandingen i gryden.
Pisk havtorn curd på lav varme indtil blandingen er blevet tyk – cirka 5 minutter.
Havtorn curd opbevares i køleskabet.
Kan holde sig i 5 dage.

Denne opskrift kan også interessere dig: jordbærkage med lemon curd

0 kommentarer på “havtorn curt – perfekt til vafler og pandekagerAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *