hvid chokoladekage med ristede nødder

Virkelig god chokoladekage der smelter på tungen. De ristede hasselnødder giver kagen et lækkert bid.

Servere f.x med friske bær eller en  citronsorbet, for at kombinere det søde med det syrlige.

 

Find opskriften på den lækreste citronsorbet her

 

Forberedelses tid:
15 min
Madlavnings tid:
20 min Serveringer:
6 personer

Ingredienser:

50 g hasselnødder
100 g smør

150 g hvid chokolade

2 æg

150 g sukker

50 g mel

1 knsp bagepulver

evt. 50 g ekstra chokolade

Fremgangsmåde

Hak nødder groft og rist dem på en tør pande. Nødderne kan også ristes i ovnen ved 200 grader i cirka 7 minutter. Rør i dem efter 4 minutter. Læg dem til side.

Smelt smør og chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Lad chokoladeblandingen køle lidt af.

Pisk æg og sukker sammen.

Rør chokolademassen i.

Sigt mel og bagepulver i dejen og vend det.

Hak evt. lidt ekstra chokolade og vend det sammen med de ristede nødder.

Hæld dejen i en smurt form og bag chokoladekagen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Kagen skal ikke være helt bagt når den tages ud af ovnen, da den sætter sig når den køler af.

Lad kagen køle helt af inden den skæres.

 

 

 

No votes yet.
Please wait...

0 kommentarer på “hvid chokoladekage med ristede nødderAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *