islagkage med daim og en marengsbund

Islagkage med daim er et sikkert hidt efter en vellykket middag. Hvem siger nej til et stykke islagkage.
I øvrigt kan den serveres til nytår.

Forberedelses tid:
10 min
Madlavnings tid:
50 min Serveringer:
8 personer

Ingredienser:

marengsbund:
150 g mandler
2½ dl flormelis
1 tsk bagepulver
4 æggehvider pasteuriseret
smør og hvedemel til formen
Daimis:
1 dl sukker
4 æggeblommer pasteuriseret
3 dl piskefløde
1 spsk vaniljesukker
1 dobbel daim
pynt med friske bær

Fremgangsmåde

mandelmarengsbund:

Tænd ovnen på 175 grader.
Smør springformen og drys med lidt hvedemel.
Hak mandlerne meget fint i en blender eller i en foodprocessor.
Bland flormelis, bagepulver og mandler i en skål.
Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål og vend dem i mandelblandingen.
Hæld marengsdejen i springformen.
Bag dejen i 30 minutter.
Tag marengsen ud og lad den køle af i formen.
Daimis:

Pisk æg og sukker til en luftig masse.
Pisk fløden til flødeskum i en anden skål.
Vend hakket daim og vaniljesukker i æggemassen.
Vend flødeskummet i.
Hæld cremen over marengsbunden.
Dæk med fx husholdningsfilm, og kom kagen i fryseren i mindst 4 timer.
Tag kagen ud af fryseren 30 minutter før brug.

tip: pynt kagen med bær

0 kommentarer på “islagkage med daim og en marengsbundTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *