jordbærkage med lemon curd

Jordbærkag fra den lokale bager er en af vores favoritter. Her får du opskriften på en anderledes version, der er sød og sommerlig og med en lækker syrlig lemon curd.

Forberedelses tid: 40 min Madlavnings tid: 20 min Serveringer: 8 personer

ingredienser

Bund:

3 æg

100 g sukker

30 g smør

100 g hvedemel

1 tsk bagepulver

Lidt smør og sukker til formen

Lemon curd:

2 citroner usprøjtede

2 æg

4 æggeblommer

80 g sukker

70 g smør

Pynt:

2½ dl piskefløde

500 g jordbærH

fremgangsmåde

Lemon curd:

Riv skallen af citronerne på den fine side af et rivejern og pres saften af dem.

Bland skal, citronsaft, æg, æggeblommer og sukker i en gryde og varm blandingen forsigtigt op til lige under kogepunktet. Rør i gryden altid til cremen har konsistens som tyk creme. Den må ikke koge.

Tag gryden af varmen.

kær smørret i tern, og rør det i citroncremen lidt ad gangen.

Cremen skal køle af i køleskabet.

Kagebund:

Tænd ovnen på 180 grader

Pisk æg og sukker tykt og cremet.

Smelt smørret i en gryde ved svag varme, vend forsigtigt hvedemel, bagepulver og smeltet smør i dejen.

Smør formen med smør og drys den med sukker.

Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter Lad kagen køle af på en rist

Pynt: pisk fløden til skum.

Nip jordbær og skær dem i halve.

Læg kagen på et fad.

Smør lemon curden oven på kagen og dernæst flødeskum.

Top med masser af jordbær og servere med det samme.

No votes yet.
Please wait...

0 kommentarer på “jordbærkage med lemon curdAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *