jordskokkesuppe med selleri, gulerødder og purløg

En dejlig suppe til de kolde dage.

Forberedelses tid:
15 min
Madlavnings tid:
30 min
Serveringer:
4 personer
Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 250 g selleri eller kartofler
  • 250 g gulerødder
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk tørret timian
  • 8 dl vand plus 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 1 spsk eddike eller citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • purløg
  • salt og peber
Fremgangsmåde

Skræl alle grønsagerne.

Skær gulerødder, selleri, løg, hvidløg i grove tern.

Svits jordskokker, løg og hvidløg med timian i et par minutter.

Hæld gulerødder, selleri og bouillon i gryden og kog grønsagerne møre under låg i 15-20 minutter.

Tag gryden fra varmen og blend suppen glat med en staveblender.

Smag til med eddike eller citronsaft, salt og peber.

Pynt med klippet purløg.

 

 

Tip: når du har blendet  suppen kan du tilføje mælk, creme fraiche eller fløde. Suppen bliver dejlig cremet.

0 kommentarer på “jordskokkesuppe med selleri, gulerødder og purløgTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *