julesmåkager

Denne opskrift kan du lave 3 forskellige slags småkager af den samme dej.
du kan bage de klassiske jødekager, ingefærsmåkager med frisk ingefær og sirupsmåkager.

Forberedelses tid:
1 time og 20 minutter
Madlavnings tid:
25 min Serveringer:
42 stk

Ingredienser:

småkagedej:

500 g hvedemel
350 g smør
200 g sukker
2 æg
2 tsk natron

jødekager:
1 æg
1 tsk kanel
3 tsk sukker

ingefærsmåkager:
1 spsk frisk ingefær
1 knsp saltsirupskager:
0,5 dl sirup
1 tsk nelliker
1 tsk kanel
50 g mel
100 g flormelis

Fremgangsmåde

Lav grunddejen:
Bland de 5 ingredienser til dejen og saml den til en fast dej.
Del dejen i 3 dele.
Nu skal du i gang med at lave de 3 slags småkager.
Start med ingefærsmåkagerne:
Læg den ene klump dej i en skål.
Skræl ingefær, riv den fint og kom den i skålen med dej. Tilsæt salten.
Ælt dejen godt sammen.
Rul dejen til kugler som du trykker lidt flade og læg dem på en bageplade.
Bag ingefærsmåkagerne i cirka 8 minutter ved 200 grader.
Tid til jødekagerne:
Rul dejen til en pølse, pak den i bagepapir og kom rullen i fryseren.
Efter cirka 30 minutter tager du dejen ud og skær dejen i skiver.
Kom småkagerne på en bageplade.
Pisk ægget.
Bland kanel og sukker sammen i en skål.
Pensl hver kage med æg og drys med kanelsukker.
Kagerne skal bage i cirka 8 minutter.
Bag sirupskagerne:
tilsæt sirup, kanel og mel og ælt godt.
Kom dejen i fryseren og lad dejen køle i 15 minutter.
Form småkagerne og bag dem i cirka 8 minutter ved 200 grader.
Rør flormelis ud meden smule vand og pynt sirupskagerne med glasuren.

0 kommentarer på “julesmåkagerTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *