kylling i tomatsauce med mascarpone og grønsagspasta

Virkelig lækker ret og det er  tomatsaucen som gør at retten er uimodståelig. Tomatsaucen er helt klassisk men mascarponen sørger for at saucen smager vidunderligt.

Du kan finde mascarpone i de større supermarkeder for cirka 20 kr. Men vi var så heldige, at finde flødeosten i SuperBrugsen for 15 kr.

Resten af retten er meget billig

Vi valgte at servere squashpasta til men du kan med fordel servere blomkålsris, broccoliris, fintsnittet kål eller almindelig pasta.

Forberedelses tid: 10 min

Madlavnings tid: 30 min

Serveringer: 4 personer

Ingredienser:

600 g kyllingeenderfilet

smør til stegning

1 chilifrugt

2 løg


4  fed hvidløg

1 lille dåse tomatpuré

1 spsk sukker

1 spsk tørret rosmarin

1 spsk tørret timian

1 bdt frisk basilikum gem lidt til pynt

250 g mascarpone flødeost

salt og peber

tilbehør: 2 store squash

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Fjern kernerne fra chilien og pil løg og hvidløg.

Hak løg hvidløg og chili fint.

Skær kødet i mindre stykker, fordel det på en bageplade med bagepapir og pensel stykkerne med lidt smør.

Steg kyllingen i cirka 20 minutter i ovnen.

Smelt en klat smør i en gryde og svits løgene ved lav varme i cirka 5 minutter eller til de bliver helt møre.

Tilsæt tomatpuré og hæld de hakkede tomater efter et kort øjeblik i gryden.

Kom sukker, rosmarin, timian og finthakket basilikum

Bring saucen i kog og lad det simre under låg  i 5 minutter.

Rør mascarponen i saucen og bring i kog igen.

Lad tomatsaucen simre i yderligere 5 minutter.

Smag til med salt og peber.

Rør kyllingestykkerne i gryden.

Riv squashen.

pynt: medfrisk basilikum

No votes yet.
Please wait...

2 kommentarer på “kylling i tomatsauce med mascarpone og grønsagspastaAdd yours →

  1. Mums det lyder simpelthen så godt! Det vil jeg lave her i påsken. Glæder mig til at smage! Og sikke en skøn blog I har – jeg skal også forsøge mig med påskeæggene.

    No votes yet.
    Please wait...
    1. Hej Leila. Det glæder os, at du synes opskriften er spændende. Vi håber på at maden kommer til at smage dig.
      Hæld og lykke med påskeæggene. Rigtig god påske til dig.

      No votes yet.
      Please wait...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *