kyllingesatay med peanutssauce

 

 

Disse marineret kyllingespyd med crunchy cremet peanutssauce og med et asiatisk twist, er en af vores favoritter, fra det asiatiske køkken, og det vil ikke overraske os, hvis menuen stod på satay i den nærmeste tid igen.

 

De marineret kyllingespyd sammen med den cremede peanutssauce lavet på blandt andet kokosmælk, chili, hvidløg peanutbutter smager og passer så godt sammen.

Forberedelses tid:
6 timer
Madlavnings tid:
20 min Serveringer:
4 personer

Ingredienser:

marinade:

4 kyllingebryster skåret i tynde strimler
lidt fintrevet løg

3 fed hvidløg, presset

2 tsk brun farin

2 spsk soja

sauce:

125 g usaltede peanuts ristede på en tør pande

3 fed hvidløg, hakket

1 frisk rød chili, hakket

lidt ingefær hakket

1 dåse kokosmælk (400 ml)

3 dl vand

saft af 2 lime

2 tsk brun farin

tilbehør: frisk agurk og ris

 

 

Fremgangsmåde

Pisk ingredienserne til marinaden sammen, hæld dem i en frysepose og læg kyllingestrimlerne ned i posen.

Massere marinaden godt ind i kødet og lad det marinere mindst 6 timer, helst natten over.

Kom de hakkede peanuts i en foodprocessor sammen med hvidløg, chili og ingefær.

Kør, til det hele er en fin masse.

Kom det i en lille gryde sammen med kokosmælk, vand, limesaft og sukker – bring det i kog, skru ned og lad det simre i 10-15 minutter under jævnlig omrøring til det er en tyk sauce.

Tag det af varmen.

Læg træspyd i koldt vand mindst ½ time inden de skal bruges.

Sæt kyllingestrimlerne på spyd og grill dem i ovnen i 10 minutter.

Varm peanutsaucen op igen og server den til de grillede spyd, som dip sammen med frisk agurk skåret i tern og friskkogt ris.

 

 

tip:

Tip: du kan evt. lave peanutssaucen som en dressing til en salat eller som dip til grønsager.

0 kommentarer på “kyllingesatay med peanutssauceTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *