laks i ovn med rodfrugter

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.



Grønsagsskuffen bumer af rodfrugter og vi har ikke lavet mad i et stykke tid Så de skal bruges.
Rodfrugter er herlige. De metter rigtig godt og så koster de næsten ingenting.
Læg et par laksefileter ovnpå rodfrugterne med en kryddermarinade. Så har du et lækkert måltid.
Er du ikke glad for fisk så prøv med kyllingebryst. Vi har ikke prøvet, men vi kan forestille os at det smager skønt.

Du skal være opmærksom på at bagetiden afhænger af fileternes tykkelse og hvor møre du ønsker dine rodfrugter. Vi kan godt lide vores rodfrugter med bid.

Forberedelsestid: 20 min
Madlavningstid: 30 min
Serveringer: 4 pers

Ingredienser

1 lakseside (400-500 g) eller 4 laksefileter
1 dl friskhakket persille
1 dl friskhakket dild
1 citron
4 spsk olivenolie
salt og peber
Rodfrugter:
800 g rodfrugter f.x rødbeder, persillerødder, pastinakker, knoldselleri, gulerødder og kartofler
1 dåse hakket tomater
2,5 dl vand
1 bouillonterning
2 laurbærblade
salt og peber

Fremgangsmåde.

Skær rodfrugterne i små tern og fordel dem i et ovnfast fad.
Hæld dåsen med de hakket tomater over rodfrugterne.
Hæld dernæst 2,5 dl vand over og smuldre en bouillonterning med hænderne  i fadet med rodfrugter.
Læg laurbærblade i fadet og krydder med salt og peber.
Laks:
Kom laksen ovnpå rodfrugterne.
Bland friskhakket persille, friskhakket dild, skal af 1 citron, salt, peber og olivenolie i en lille skål.
Fordel marinaden ovnpå laksen.Pres saften af ½ citron udover laksen og rodfrugter.
Dæk fadet med folie eller sølvpapir og bag i ovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter. Tag folien af og bag videre i cirka 5 minutter.
Drys med friskhakket dild.
Servere evt. ris, bulgur,  eller pasta til


 

0 kommentarer på “laks i ovn med rodfrugterAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *