let hummus

Hummus kommer oprindeligt fra mellemøsten, hvor det bliver brugt som forret , som snack eller som tilbehør til de fleste retter.

Du kan også vælge at bruge det til dip eller som pålæg.

Hvis du ikke har smagt Hummus før, så er det måske på tide at du  smager det.

Man kan lave hummus både med og uden tahin. Tahin er en sesampasta, som kan købes i de fleste grønthandlere/større supermarkeder.

Forberedelses tid:
5 min
Madlavnings tid:
2 min
Serveringer:
4 personer
Ingredienser

  • 1 dåse kigærter drænet for væde
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk citronsaft
  • 1-2 tahin (kan udlades)
  • 1-2 spsk olivenolie
  • oliven og persille til pynt
  • salt og peber
  • evt. spidskommen, chili, paprika til at krydder hummusen
Fremgangsmåde

Blend kigærter og hvidløg til mos.

Smag til med salt, peber, citronsaft og tahin.

Tilsæt lidt vand hvis mosen er for tyk.

Dryp olivenolie over hummussen og drys med oliven og friskhakket persille.

 

0 kommentarer på “let hummusTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *