massaman curry

Massaman curry er en af vores favoritter fra det thailandske køkken. Velbekomme.

Forberedelses tid:
8 min Madlavnings tid:
25 min Serveringer:
4 personer

Ingredienser:

smør til stegning
2 spsk gul karrypasta
400 ml kokosmælk
1 løg
2 gulerødder, skrællede og skåret i skiver
6 kartofler, skrællede og skåret i store tern
evt. 400 g kød
1 dl vand plus 1 terning grøntsagsbouillon
1 tsk sukker
ssalt eller soja, peber, ekstra karry og fishsauce
1 dl peanuts,ristede, afskallede og grofthakket
1 håndfuld frisk koriander eller bredbladet persille

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde. Hvis du ønsker kød i retten, så skal du brune kødet grundigt på alle sider.
Tilsæt dernæst løg, gulerødder og karrypasta.
Lad det simre en smule og nyd duften der spreder sig i køkkenet.
Tilsæt kokosmælk, kartofler, grøntsagsbouillon og lad det simre under låg i cirka 15 minutter.
Smag retten til med salt, peber, sukker, karry, soya og lidt fishsauce.
Lad retten simre yderligere i cirka 10 minutter eller til kartoflerne og kødet er mørt.

Anret med finthakket koriander eller bredbladet persille og peanuts og servere gerne retten med ris.

0 kommentarer på “massaman curryTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *