roastbeef i ovn

 

Roastbeef i ovn er dejlig mad til både hverdag og fest. Og ved at stege den på lav temperatur i ovnen, er du sikker på en mør og lækker roastbeef.

 

Forberedelses tid:
5 min Madlavnings tid:
3 timer Serveringer:
8 personer

 

Ingredienser:

1 kg roastbeef
25 g smeltet smør
1 tsk salt
friskkværnet peber

 

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 100 grader.
Læg kødet i et ovnfast fad og pensl det med smeltet smør.
Pensl kødet hele vejen rundt.
Drys så med salt og friskkværnet peber.
Vi gav den ikke andre krydderier, men du kan sagtens bruge et hvilket som helst krydderi f.x et grillkrydderi.
Sæt et stegetermometer hvis du har et. Vi kan ikke bruge et stegetermometer så vi forsøgte med hældet.
Nu skal den bare hygge sig i ovnen på den nederste rille i 3 timer.
Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 15 minutter.
Læg gerne et rent viskestykke over kødet, og undlad at bruge sølvpapir, fordi så steger kødet videre.
Skær kødet i tynde skiver, og du kan evt. servere roastbeefen med kogte grønsager, flødekartofler og en enkel grøn salat til.

 

 

0 kommentarer på “roastbeef i ovnTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *