skøn rabarberkage med mandelmel

Denne skønne rabarberkage er så lækker og kan sagtens bages dagen før.

 

Forberedelses tid:
20 min Madlavnings tid:
40 min Serveringer:
1 tærteform eller en kageform

Ingredienser:

225 g blødt smør

180 g sukker

2 tsk vaniljesukker

2 æg

190 g hvedemel

100 g mandelmel eller finthakkede mandler

1 tsk bagepulver

1 dl cremefraiche

150 g grofthakkede hvid chokolade

200 g rabarber

1 spsk sukker

til servering:

1 tsk flormelis

2½ dl piskefløde

 

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader og smør en form eller en tærteform.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.

Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg.

Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver i en anden skål og rør det i dejen.

Rør cremefraiche og grofthakket hvid chokolade i dejen til den er jævn.

Hæld dejen i formen.

Rens rabarberne og skær dem i lange stænger.

Læg rabarberne ovn på kagen og tryk dem lidt ned i kagen.

Drys med et tyndt lag sukker.

Bag kagen i ovnen i cirka 45 minutter til den er bagt.

Lad kagen køle af.

Servere kagen lunt eller koldt med et drys sigtet flormelis og letpisket flødeskum.

 

0 kommentarer på “skøn rabarberkage med mandelmelTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *