tiramisu uden amaretto

 

Tiramisu er en klassisk dessert fra Italien, og lige så mange opskrifter fra det italienske køkken, er den nem at lave.

Lav evt. desserten dagen før den skal nydes. Den smager bedre næste dag.

 

Tiramisu betyder faktisk træk mig op og man mener at Tiramisu stammer fra Toscana.

Nogle opskrifter indeholder amaretto, men denne opskrift har vi undladt det.

 

Forberedelses tid:
7 min Madlavnings tid:
1 time Serveringer:
3 personer

Ingredienser:

4 æggeblommer
100 g sukker

250 g mascarpone

1 lille dl fløde

lady fingers

5 espressokopper

1 spsk sigtet kakaopulver

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse.

Rør mascarpone og fløde sammen i en skål.

Bland de 2 skåle forsigtigt sammen.

dyp ladyfingerne i kold espressokaffe og læg dem ved siden af hinanden i et ovnfast fad.

Kom lidt crem ovnpå og fortsæt med ladyfingers dyppede i kaffe.

Slut af med crem og et drys sigtet kakaopulver.

Kom tiramisuen i køleskabet og lad den trække i en time.

 

tip: Du kan evt. pifte din tiramisu med friske bær eller kom 1 tsk vaniljesukker i æggemassen før du pisker.

 

0 kommentarer på “tiramisu uden amarettoTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *