tomattærte med hytteost

En tomattærte med hytteost er en sommertærte, der smager af sol og varme.

Vi vil dog anbefale at man bruger danske solmodne tomater, som smager skønt på denne årstid.

 

Grønsagstærter er sunde, velsmagende og kan serveres til frokost, aftensmad eller i madpakken og denne tomattærte er absolut ingen undtagelse.

  

Forberedelses tid:
15 min
Madlavnings tid:
15 min Serveringer:
4 personer

Ingredienser:

dej:

60 g fuldkornshvedemel

120 g hvedemel

½ tsk groft salt

100 g smør
2 spsk koldt vand

fyld:

løg, hakket

olie til stegning

4 tomater i skiver

2 æg

200 g hytteost eller kvark

1 tsk tørret timian

1½ tsk groft salt

friskkværnet peber

100 g revet ost

Fremgangsmåde

 

Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt.

Skær smørret i mindre stykker og smuldre det i melet.

Saml hurtigt dejen med vand.

Tryk dejen ud i en smurt tærteform 22 cm i diameter.

Bag bunden i cirka 15 minutter ved 200 grader.

Fyldet:

Svits løgene i olie i en gryde.

Læg tomatskiverne i bunden og fordel løgene over.

Pisk æggene sammen Og tilsæt hytteost, timian, salt og peber.

Hæld det over grøntsagerne og drys med revet ost.

Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.

 

0 kommentarer på “tomattærte med hytteostTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *