varme hveder

Lige nu dufter hele lejligheden af de nybagte hveder.

 

Her har i opskriften.

 

Forberedelses tid:
50 min
Madlavnings tid:
15 min Serveringer:
16 boller

Ingredienser:

100 g blødt smør

1 spsk sukker

1/2 tsk groft salt

1 tsk kardemomme

cirka 400-500 g hvedemel

2 dl mælk

50 g gær

2 æg

et sammenpisket æg

Fremgangsmåde

Lun mælken i en lille gryde.

Rør gær, æg og sukker i den lune mælk.

Bland mel, salt og kardemomme i en sskål.

Smuldre smørret i melblandingen.

Ælt de 2 blandinger sammen til dejen er glat og smedig.

Lad dejen hæve i en rørskål i en halv time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen godt igennem.

Form til 16 boller.

Sæt hvederne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Der behøves ikke at være meget afstand imellem hvederne, men det er vigtigt at de ikke røre hinanden.

Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 20 minutter.

Pensl hvederne med sammenpisket æg.

Bag hvederne i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i 12-15 minutter.

 

0 kommentarer på “varme hvederTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *