vegansk linsegryde med karry

Denne linsegryde er så smagfuld og krydderet og man savner ikke kødet. Man glemmer helt af gryderetten ikke indeholder kød.

 

Til linsegryden spiste vi et madbrød, som vi dyppede i samt cremefraiche. Du kan også servere ris til.

Forberedelses tid:
10 min
Madlavnings tid:
30-40 min
Serveringer:
4 personer
Ingredienser

  • 1 dl røde linser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 7-8 kartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 tsk karry
  • 5 cm ingefær
  • 3 dl vand
  • 70 g tomatpuré
  • 200 g frisk spinat
  • 400 g kokosmælk
  • salt
Fremgangsmåde

Skyl linserne og hæld dem i en si.

Skær løg og hvidløg i tern og steg det i en gryde med olie sammen med karry.

Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i store tern.

Hak ingefær fint.

Tilsæt grøntsager og ingefær og linser i gryden.

Lad det stege i et par minutter under omrøring.

Tilsæt tomatpuré og vand og lad det koge op.

Tilsæt spinat lidt ad gangen og lad gryderetten stå og simre til grøntsagerne er blevet møre. Cirka 25-30 minutter.

Rør en gang i mellem i gryden så det ikke brænder på i bunden.

Tilsæt til sidst kokosmælk og giv det et opkog.

Smag til med salt og evt. krydderier

 

 

0 kommentarer på “vegansk linsegryde med karryTilføj din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *