Servere en lækker andesteg til mortensaften eller juleaften som er velsmagene og skindet er dejlig sprødt. Her får du 4 tips til at servere den bedste andesteg.
En saftig andesteg med saft og kraft og med sprødt skind, sådan skal din andesteg helst være. Men hvordan sikrer du dig en vellykket andesteg? Her giver vi dig 4 tips til en andesteg, der smager skønt.
4 tips til den sprødeste andesteg:
- Det er en god ide at stege andestegen færdig dagen før, partere den og læg den med skindsiden opad i en bradepande med bagepapir. Når du serverer din andesteg dagen efter, skal anden blot varmes i ovnen ved 200 grader, til skindet er sprødt. Det tager cirka 25-30 minutter.
- Udskift evt. det traditionelle fyld af æbler og svesker med tørret frugter som dadler, figner og abrikoser. Det giver en ekstra lækker smag til anden.
- Lad din andesteg langtidstege. Hvis du langtidsteger anden i lang tid ved lav varme, bliver kødet mere mørt og saftig.
- Grill evt. anden til sidst i nogen minutter, så skindet bliver sprødt, men pas på, at den ikke brænder på.
Til andestegen skal du selvfølgelig spise
Brunede kartofler i ovnen
og
Hjemmelavet rødkål
relaterede artikler:

