Æbleboller er noget vi bager om efteråret. Æblerne får modspil af kanel og græskarkerner så de smager lidt af kage.
Forberedelses tid:
45 min Madlavnings tid:
10 min Serveringer:
21 boller
Ingredienser:
4 dl koldt vand
50 g gær
1 dl yoghurt naturel, a38 eller ymer
50 g græskarkerner eller solsikkekerner
50 g havregryn
180 g groft revet æble
1½ tsk salt
1 tsk kanel
100 g fuldkornsmel
300-400 g hvedemel
1 æg til pensling
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet og tilsæt yoghurt, salt, græskarkerner, havregryn, kanel og revet æble.
Rør dernest fuldkornsmel i og lad det stå i 5 minutter så blandingen kan sue lidt væde til sig.
Rør melet lidt ad gangen indtil dejen er så fast at man ikke kan røre i den mere.
Dejen skal ikke æltes.
Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter.
Form æblebollerne med lidt ¨våde hænder.
Sæt boller på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med æg.
Bag bollerne ved 175 grader i cirka 10 minutter.
Error: No feed found.
Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

