æbletærte eller pærertærte

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

 

Traditionel og lækker æbletærte som mor laver den. Gå ikke glip af denne fantastiske opskrift.

Forberedelses tid:
40 min inkl. hævetid
Madlavnings tid:
40 min Serveringer:
4 personer

Ingredienser:

150 g blødt smør

240 g hvedemel

125 g sukker

1 tsk vaniljesukker

1 æg

evt. koldt vand til at samle dejen

fyld:

5 æbler skåret i tern

2 tsk kanel

3-4 spsk sukker

2 tsk vaniljesukker

tilbehør: cremefraiche eller flødeskum

Fremgangsmåde

Smuldre smørret i melet.

Kom resten af ingredienserne i melblandingen og saml dejen evt. med våde fingre.

Hvis dejen ikke kan samles tilsætter du lidt vand i dejen.

Kom dejen i køleskabet og lad den trække i en time. Hvis du har travlt så kan dejen lægges i fryseren i 10 minutter.

Smør tærteformen og kom den afkølede dej i. Være opmærksom på at du får dækket hele formen og især kanterne.

Forbag tærten ved 180 grader i 10 minutter.

I en skål blander du æbletern, 2 tsk kanel, 3-4 spsk sukker og vaniljesukker sammen.

Hæld fyldet over den forbagte tærte og bag videre i cirka 30 minutter.

 

Serveringsforslag: serveres med cremefraiche eller flødeskum.

 

tip: erstat pærer med æbler og så har du en pærertærte

 

Har du prøvet vores opskrift på en lækker svampet æblekage 

svampet æblekage

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *