Traditionel og lækker æbletærte som mor laver den. Gå ikke glip af denne fantastiske opskrift.
Forberedelses tid:
40 min inkl. hævetid
Madlavnings tid:
40 min Serveringer:
4 personer
Ingredienser:
150 g blødt smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg
evt. koldt vand til at samle dejen
fyld:
5 æbler skåret i tern
2 tsk kanel
3-4 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
tilbehør: cremefraiche eller flødeskum
Fremgangsmåde
Smuldre smørret i melet.
Kom resten af ingredienserne i melblandingen og saml dejen evt. med våde fingre.
Hvis dejen ikke kan samles tilsætter du lidt vand i dejen.
Kom dejen i køleskabet og lad den trække i en time. Hvis du har travlt så kan dejen lægges i fryseren i 10 minutter.
Smør tærteformen og kom den afkølede dej i. Være opmærksom på at du får dækket hele formen og især kanterne.
Forbag tærten ved 180 grader i 10 minutter.
I en skål blander du æbletern, 2 tsk kanel, 3-4 spsk sukker og vaniljesukker sammen.
Hæld fyldet over den forbagte tærte og bag videre i cirka 30 minutter.
Serveringsforslag: serveres med cremefraiche eller flødeskum.
tip: erstat pærer med æbler og så har du en pærertærte
Har du prøvet vores opskrift på en lækker svampet æblekage
relaterede artikler:

