æbletærte med marcipan – en tærte der smager af jul

No votes yet.
Please wait...

knasende og smagfuld tærte som er oven i købet julet.

Forberedelses tid:
15 min
Madlavnings tid:
20 min Serveringer:
6 personer

Ingredienser:

tærtedej:
75 g hasselnødder

125 g flormelis

175 g hvedemel

125 g koldt smør plus lidt ekstra til formen

et lille æg

æblemos:

6-7 æbler

50 g sukker

marcipanmasse:

50 g marcipan

2 spsk blødt smør

25 g sukker

1 æg

tilbehør: 50 g hasselnødder og flødeskum

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

tærtedej:

Hak nødderne meget fint, evt. i en foodprocessor.

Bland nødderne med flormelis og hvedemel.

Skær smørret i små tern og smuldr dem i melblandingen.

Tilsæt æg og ælt dejen hurtigt sammen.

Pak dejen ind i et stykke bagepapir og læg den i køleskabet.

Dejen skal være på køl i cirka 30 minutter. eller 10 minutter i fryseren.

Rul eller tryk dejen ud i tærteog prik bunden med en gaffel.

Forbag tærten i 15 minutter ved 180 grader varmluft.

fyld:

Skræl æblerne og fjern kernehusene.

Skær æblerne i mindre stykker og kog dem med vand , til de koger ud til en tyk mos.

Rør i mosen undervejs så den ikke brænder på.

Smag mosen til med sukker.

Marcipanmasse

Rør marcipanen med sukker og smør til en ensartet masse.

Rør ægget godt ud i massen.

Fordel æblemosen på tærtebunden.

Smør marcipanmassen ovenpå.

Bag tærten i 20 minutter ved 180 grader.

Tip: kom lidt kanelpulver i mosen så har i  en skøn julemos.

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *