knasende og smagfuld tærte som er oven i købet julet.
Forberedelses tid:
15 min
Madlavnings tid:
20 min Serveringer:
6 personer
Ingredienser:
tærtedej:
75 g hasselnødder
125 g flormelis
175 g hvedemel
125 g koldt smør plus lidt ekstra til formen
et lille æg
æblemos:
6-7 æbler
50 g sukker
marcipanmasse:
50 g marcipan
2 spsk blødt smør
25 g sukker
1 æg
tilbehør: 50 g hasselnødder og flødeskum
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
tærtedej:
Hak nødderne meget fint, evt. i en foodprocessor.
Bland nødderne med flormelis og hvedemel.
Skær smørret i små tern og smuldr dem i melblandingen.
Tilsæt æg og ælt dejen hurtigt sammen.
Pak dejen ind i et stykke bagepapir og læg den i køleskabet.
Dejen skal være på køl i cirka 30 minutter. eller 10 minutter i fryseren.
Rul eller tryk dejen ud i tærteog prik bunden med en gaffel.
Forbag tærten i 15 minutter ved 180 grader varmluft.
fyld:
Skræl æblerne og fjern kernehusene.
Skær æblerne i mindre stykker og kog dem med vand , til de koger ud til en tyk mos.
Rør i mosen undervejs så den ikke brænder på.
Smag mosen til med sukker.
Marcipanmasse
Rør marcipanen med sukker og smør til en ensartet masse.
Rør ægget godt ud i massen.
Fordel æblemosen på tærtebunden.
Smør marcipanmassen ovenpå.
Bag tærten i 20 minutter ved 180 grader.
Tip: kom lidt kanelpulver i mosen så har i en skøn julemos.
relaterede artikler:

