Æggekage i ovn med bacon
Æggekage i ovn med bacon er simpelthen så lækkert, og er virkelig nem at lave. Du kommer alle ingredienser i et fad og på den måde spare du på opvasken. Æggekagen kan serveres både til morgenmad, brunch, frokost og aftensmad.
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 7 skiver bacon
- lidt olie til fadet
- 10 æg
- 125 g hytteost eller mozzarella
- salt og peber
- 20 stk cherrytomater
- hakket purløg til drys
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Læg baconskiverne i et ovnfast fad og steg dem i 10 minutter.
- Tag bacon op af fadet og tør det evt. det værste fedt af med et stykke køkkenrulle.
- Smør fadet med lidt olie.
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med hytteost og salt.
- krydr æggemassen med peber og hæld det i det ovnfaste fad.
- Skær cherrytomaterne i halve og fordel dem ovnpå.
- Læg til sidst baconskiverne på æggekagen og bag den i i cirka 25 minutter, til den er helt stivnet.
- Hak purløg fint og drys det over æggekagen inden servering.
Noter
måske er du også interesseret i:
æggemuffins med pølser og tomater
en nem måde at lave spejlæg på
en nem og lækker æggesalat
Se et billed på æggekagen
her
relaterede artikler:
Sprødstegt bacon på et miinut - bacon i mikroovnen
Undgå denne fejl når du fryser hakket kød
Virkelig nem sovs til kød
Ovnstegte græske frikadeller
Nem opskrift på moussaka - græsk lasagne
Ribeye bøffer med en god portvinsovs
Kylling med pesto, mozzarella, bagte tomater og basilikum
Kyllingefrikadeller stegt i ovn
hjemmelavet kyllingenuggets - stægt i ovn
Ovnret med kylling, ris, karry og grønsager

