Æggekage i ovn med bacon

No votes yet.
Please wait...

Æggekage i ovn med bacon

Æggekage i ovn med bacon er simpelthen så lækkert, og er virkelig nem at lave. Du kommer alle ingredienser i et fad og på den måde spare du på opvasken. Æggekagen kan serveres både til morgenmad, brunch, frokost og aftensmad.
Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid37 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 7 skiver bacon
  • lidt olie til fadet
  • 10 æg
  • 125 g hytteost eller mozzarella
  • salt og peber
  • 20 stk cherrytomater
  • hakket purløg til drys

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Læg baconskiverne i et ovnfast fad og steg dem i 10 minutter.
  • Tag bacon op af fadet og tør det evt. det værste fedt af med et stykke køkkenrulle.
  • Smør fadet med lidt olie.
  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med hytteost og salt.
  • krydr æggemassen med peber og hæld det i det ovnfaste fad.
  • Skær cherrytomaterne i halve og fordel dem ovnpå.
  • Læg til sidst baconskiverne på æggekagen og bag den i i cirka 25 minutter, til den er helt stivnet.
  • Hak purløg fint og drys det over æggekagen inden servering.

Noter

måske er du også interesseret i:
 
æggemuffins med pølser og tomater
en nem måde at lave spejlæg på
 
en nem og lækker æggesalat
 
 
Se et billed på æggekagen
 her
 
Facebook
Facebook
Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

vurdere opskriften