Categories
fjerkræ HOVEDRETTER HØJTIDER Opskrifter med kalv, svine og oksekød Ovnretter

andebryst med orangekartofler


Vi nærmer os mortensaften og traditionen tro, så spiser man andesteg Den 10. November. Vi når at få andesteg en del gange op til julen så her er en ret du kan servere hvis du får nok af andesteg.

Forberedelsestid: 20 min
Madlavningstid: 20 min
Serveringer: 4 personer

Ingredienser

2 andebryster
150 g knoldselleri
500 g kartofler
saft og skal af 1 øko appelsin
1 spsk tørret rosmarin eller timian
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Rids andeskindet med en skarp kniv uden at skære i kødet.
Gnid kødet med salt og peber.
Skræl knoldselleri og kartofler og skær det i terninger.
Skyl appelsinen og riv den gule skal.
Pres saften af appelsinen.
Brun kødet i noget fedtstof i cirka 3 minutter ved høj varme.
Tag andebrysterne af varmen og drys med salt og friskkværnet peber.
Rist selleri og kartofler i andefedtet i 6 minutter under omrøring og kom det i et ovnfast fad med rosmarin/timian, salt, peber, saft og skal fra 1 øko appelsin.
Bland det godt og kom andekødet oven på kartoflerne.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader varmluf i cirka 30 minutter.
Lad kødet hvile i cirka 5 minutter inden det skæres i skiver.


Prøv også vores opskrift på brunede kartofler i ovn





Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *