Categories
HØJTIDER

Appelsin braiseret rødkål

appelsin braiseret rødkål

Vi faldt over denne opskrift i en kogebog vi læste sammen. Den adskiller sig fra den klassiske opskrift på rødkål. Hvad synes vi bedst om? Vi er uenige. Begge opskrifter er skønne. Find opskriften på klassisk rødkål nederst i opskriften.
Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Køkken: danmark
Keyword: jul
Antal: 6

Ingredienser

  • 600 g rødkål fintsnittet
  • ½ dl eddike almindelig
  • 7 dl kogende vand eller til det dækker
  • 25 g andefedt eller smør
  • 1 revet skal af en appelsin
  • saften af 2 appelsiner
  • 2-3 spsk sukker

Sådan gør du

  • Læg rødkål i en skål sammen med eddiken.
  • Hæld kogende vand over til det dækker.
  • Lad kålen trække i 10 minutter så kommer kålens røde farve frem.
  • Lad kålen dryppe i en sigte.
  • Svits det fintsnittede rødkål i andefedtet eller smør i en gryde.
  • Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal, sukker og 1 tsk salt.
  • Lad kålen småsimre under låg i cirka 25 til 45 minutter. Det afhænger af hvordan du bedst kan lide din rødkål. bid eller ikke bid.
  • Smag rødkålen til med salt, peber og sukker
  • Tip: Kom kanelstænger, laurbærblade og stjerneanis i din rødkål. Du får en fantastisk krydret smag.
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *