appelsin braiseret rødkål
Vi faldt over denne opskrift i en kogebog vi læste sammen. Den adskiller sig fra den klassiske opskrift på rødkål.
Hvad synes vi bedst om? Vi er uenige. Begge opskrifter er skønne.
Find opskriften på klassisk rødkål nederst i opskriften.
Antal: 6
Ingredienser
- 600 g rødkål fintsnittet
- ½ dl eddike almindelig
- 7 dl kogende vand eller til det dækker
- 25 g andefedt eller smør
- 1 revet skal af en appelsin
- saften af 2 appelsiner
- 2-3 spsk sukker
Sådan gør du
- Læg rødkål i en skål sammen med eddiken.
- Hæld kogende vand over til det dækker.
- Lad kålen trække i 10 minutter så kommer kålens røde farve frem.
- Lad kålen dryppe i en sigte.
- Svits det fintsnittede rødkål i andefedtet eller smør i en gryde.
- Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal, sukker og 1 tsk salt.
- Lad kålen småsimre under låg i cirka 25 til 45 minutter. Det afhænger af hvordan du bedst kan lide din rødkål. bid eller ikke bid.
- Smag rødkålen til med salt, peber og sukker
- Tip: Kom kanelstænger, laurbærblade og stjerneanis i din rødkål. Du får en fantastisk krydret smag.
relaterede artikler:
4 tips til den perfekte andesteg - Det skal du gøre
Tortillas med laks og spinat
Nem laksemousse - en lækker forret
Karrysalat med æble - oplagt valg til påskemiddagen
Hjemmelavede bananchips - en nem og lækker opskrift på en sund snack
Julekrydret chokoladekugler
Rødkålssalat med dadler og appelsin
småkager med syltetøj - opskrift på de bedste julemandens knapper
kokoskugler med appelsin - det bedste juleslik
syltede rødbeder - opskrift på krydderet rødbeder

