Categories
HOVEDRETTER Opskrifter med kalv, svine og oksekød Ovnretter

arabisk aubergineret – tilberedt i ovnen


Denne ret kan jeg tydeligt huske fra barndommen.Jeg har ladet mig inspirere fra min mors opskrift. Super lækker aubergineret der kan serveres som en del af buffeten eller servere den til aftensmaden sammen med kokt ris.

Retten minder meget om den velkendte moussaka.

Forberedelsestid: 30 min
Madlavningstid: 30 min
Serveringer: 4 Personer

Ingredienser

2 auberginer
8 tsk salt
olie til pensling
et stort løg
500 g hakket oksekød
70 g tomatpuré
6 dl vand
4 fed hvidløg, presset
1 spsk salt
1 tsk sort peber stødt
1 spsk spidskommen
50 g pinjekerner


Fremgangsmåde

Skyl og skær auberginerne i passende skiver.
Drys auberginerne med groft salt og lad dem trække i 15 minutter. Skrab auberginerne eller tør dem med et stykke køkkenrulle.
Læg aubergineskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl skiverne med olie.
Bag aubergineskiverne i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter.
Kom lidt olie i en gryde og tænd for blusset.
Når olien er tilpas varm tilsætter du hakket løg.
Svits løg i 2 minutter og tilsæt dernæst kødet.
Brun det og tilsæt flåede tomater, tomatpuré, vand og krydderier.
Smag til.
Lad kødsovsen simre under låg i cirka 20 minutter.
Læg de bagte aubergineskiver i et ovnfast fad i lag skiftevis med kødsovs.
Afslut med et lag kødsovs.
Bag retten i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.
Rist pinjekernerne på en tør pande og pynt fadet med pinjekerner.

tip: servere ris til og en grøn salat.



Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *