arabisk brød med spinatfyld

No votes yet.
Please wait...


Min mor plejer at lave en kæmpe stor skål til aftensmaden, og hokospokus så er de væk og ligger I maven og hygger sig. Dyp evt. spinatbrødene I naturelyoghurt eller en hjemmelavet dip. Det gjorde vi altid den gang jeg var lille.
Tag evt. brødene med I madpakken sammen med agurkskiver, peberfrugtstrimler og tomatbåde.

Som bonusinfo: er fryseegnet

Forberedelsestid: 50 min
Madlavningstid: 10 min
Serveringer 15 stk

Ingredienser

dej:
2 dl lunken vand
25 g gær
75 g smagsneutral olie
2 tsk salt
500 g hvedemel
Spinatfyld:
1 pose frisk spinat (250 g)
1 løg, hakket meget fint
50 g pinjekerner
1 tsk sumak (købes hos arabiske grønhandlere)
1 tsk spidskommen
saften af en lille citron
1 tsk rapsolie
1 tsk salt
lidt peber

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet.
Tilsæt salt, olie og hvedemel.
Ælt dejen sammen. Den skal være lidt klistret.
Lad dejen hæve i 30 minutter på  køkkenbordet.
Rist pinjekernerne på en tør pande.
Skyl spinaten, hak den fint og pres vandet fra.
Svits løg i 3 minutter.
Tilsæt spinaten og steg videre i 5 minutter.
Tilsæt sumak, salt, peber, rapsolie, spidskommen, citronsaft og pinjekerner. Rør grundigt i gryden.
Del dejen I 15 lige store stykker og rul den ud eller tryk den flad med hænderne til en cirkel.
Læg 2 tsk spinatfyld i midten af hver cirkel.
fold dejen til en halvmåne eller til en trekant. Luk cirklerne til.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl dem med et sammenpisket æg.
Bag spinatbrødene i cirka 10 minutter ved 250 grader


Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *