Baba ganoushe er en klassiker i det arabiske køkken. Dippen består af grillet aubergine, tahin, citronsaft, hvidløg og olivenolie.
Baba ganoushe serveres ofte med arabisk brød,
eller noget andet godt brød.
Dippen kan bruges som forret, hvor du dypper brød eller grøntsagsstave i dippen, brug dippen som smørelse i sandwich eller som en del af et måltid.
Forberedelsestid: 30-40 min
Madlavningstid: 10 min
Serveringer: 5 personer
Ingredienser
2 auberginer
2-3 fed hvidløg
2 spsk tahin
1 tsk spidskommen
1½ tsk chilipulver stødt
3 spsk citronsaft
4 spsk olivenolie
4 spsk friskhakket persille
salt og peber
Fremgangsmåde
Skyl auberginerne og prik dem med en gaffel over det hele.
Bag auberginerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 25 minutter.
Lad auberginerne køle af.
Halver auberginerne og skrab kødet ud med en teske.
Bland alle ingredienser i en skål og blend det til en cremet dip.
Smag dippen til med citronsaft, hvidløg, chili, olivenolie, citronsaft, salt og peber.
relaterede artikler:

