Categories
FORRETTER TILBEHØR

baba ganoush- arabisk auberginedip


Baba ganoush er en cremet dip fra det arabiske køkken. du kan bruge dippen til grøntsagsstænger, i sandwich, tilbehør til steg eller som forret. i Palæstina servere man dippen som forret eller en del af små retter så som hummus og falafel. I de fleste arabiske lande spiser  man oftest som  i gamle dage. Ofte så sidder hele familien omkring bordet og spiser af den samme tallerken. Det gælder kun når der bliver serveret f.x hummus eller Baba ganoush.


Forberedelsestid: 30-40 min
Madlavningstid: 10 min
Serveringer: 5 personer

Ingredienser

2 auberginer
3 små fed hvidløg
2 spsk tahin
1½ tsk spidskommen
1½ tsk koriander stødt
6 spsk citronsaft
8 spsk olivenolie
4 spsk friskhakket mynte (plus et par blade til pynt)
salt og peber

Fremgangsmåde

Skyl auberginerne og prik dem med en gaffel over det hele.
Bag auberginerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 30 minutter.
Lad auberginerne køle af.
Halver auberginerne og skrab kødet ud med en teske.
Bland alle ingredienser i en skål og blend det til en cremet dip.

Smag dippen til med citronsaft, olivenolie, citronsaft, salt og peber.




Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *