baba ganoush- arabisk auberginedip

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.


Baba ganoush er en cremet dip fra det arabiske køkken. du kan bruge dippen til grøntsagsstænger, i sandwich, tilbehør til steg eller som forret. i Palæstina servere man dippen som forret eller en del af små retter så som hummus og falafel. I de fleste arabiske lande spiser  man oftest som  i gamle dage. Ofte så sidder hele familien omkring bordet og spiser af den samme tallerken. Det gælder kun når der bliver serveret f.x hummus eller Baba ganoush.


Forberedelsestid: 30-40 min
Madlavningstid: 10 min
Serveringer: 5 personer

Ingredienser

2 auberginer
3 små fed hvidløg
2 spsk tahin
1½ tsk spidskommen
1½ tsk koriander stødt
6 spsk citronsaft
8 spsk olivenolie
4 spsk friskhakket mynte (plus et par blade til pynt)
salt og peber

Fremgangsmåde

Skyl auberginerne og prik dem med en gaffel over det hele.
Bag auberginerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 30 minutter.
Lad auberginerne køle af.
Halver auberginerne og skrab kødet ud med en teske.
Bland alle ingredienser i en skål og blend det til en cremet dip.

Smag dippen til med citronsaft, olivenolie, citronsaft, salt og peber.




Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *