Biksemad er simpelthen det mest skønneste restemad og især på denne juletid.
Har du en rest and tilbage kan du bruge den til biksemad. En rest culottesteg er også lækkert.
Hvis du har kartofler fra dagen før i køleskabet så brug dem.
Vi havde en skive knoldselleri som skulle bruges. det kan anbefales.
Forberedelsestid: 20 min
Madlavningstid: 30 min
Serveringer: 3-4 personer
Ingredienser
800 g kartofler eller 600 g kartofler og 300 g knoldselleri
500 g kødrester
3 løg
Olie
salt
Tilbehør:
Syltede rødbeder
Spejlæg 1-2 pr. person
hakket Persille eller purløg
Fremgangsmåde
Hvis du ikke bruger tilberedte kartofler, men rå så skal de først koges.
Skær kødet, kartofler, selleri og løg i tern.
Svits løgene i olie i et par minutter.
Tilsæt kartofler, selleri og kødet og drys med salt og evt. peber.
Rør i biksemaden undervejs indtil kartoflerne tager farve og bliver cremet i konsistensen. Hvis du ikke kan se så tager det cirka 10 minutter.
Server biksemaden sammen med spejlæg og syltede rødbeder.
relaterede artikler:

