Blomkålscurry er en lækker vegetarret til de dage hvor kød ikke er en del af aftensmaden.Curryen er propfyldt med de skønneste krydderier. Du kan lave retten mild eller stærk alt afhængig af din karry.
Du kan erstatte med andre grønsager. Kom f.x rodfrugter, bønner eller kikærter.
Forberedelsestid: 15 min
Madlavningstid: 30 min
Serveringer: 4 pers
Ingredienser
olie til stegning
1 løg
4 fed hvidløg
2 tsk karry
1 spsk garam masala
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander, stødt
20 g revet ingefær1 tsk gurkemeje, stødt
1½ dl røde linser
2 dl grønsagsbouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
1 blomkål i buketter
75 g babyspinat
1 lime
salt og friskkværnet peber
Pynt med forårsløg, koriander og persille
Fremgangsmåde
Svits løg, hvidløg og krydderier i 3 minutter.
Tilsæt linser, grønsagsbouillon, hakkede tomater og kokosmælk. Rør grundigt i gryden og lad curryen simre under låg i 20 minutter.
Tilsæt blomkål og lad blomkålen simre med i 10 minutter.
Tilsæt babyspinat og lad retten koge i 2 minutter.
Smag til med salt, peber og limesaft.
Se hvordan du laver blomkålscurry her
Tip: servere raita – myntedressing, ris, salat og hakket nødder.
her er opskriften på raita
Prøv også
blomkålssalat med avocado
Denne blomkålscurry er fantastisk.
relaterede artikler:


Super nem og velsmagende ret med gode basisingredienser. Jeg udskiftede røde linser med grønne linser og da jeg ikke havde frisk spinat, brugte jeg frossen spinat. Jeg serverede retten med quinoa. Den er en sikker hverdagsvinder med minimal tilberedelsestid. Tak for mad 🙂
hej sussie
jeg er inorm glad for, at du kan lide retten. Nøste gang jeg laver retten tilsætter jeg spinat. Mange tak.