blomkålscurry – opskrift på en lækker indisk vegetarret

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Blomkålscurry er en lækker vegetarret til de dage hvor kød ikke er en del af aftensmaden.Curryen er propfyldt med de skønneste krydderier. Du kan lave retten mild eller stærk alt afhængig af din karry.
Du kan erstatte med andre grønsager. Kom f.x rodfrugter, bønner eller kikærter.

Forberedelsestid: 15 min
Madlavningstid: 30 min
Serveringer: 4 pers

Ingredienser
olie til stegning
1 løg
4 fed hvidløg
2 tsk karry
1 spsk garam masala
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander, stødt
20 g revet ingefær1 tsk gurkemeje, stødt
1½ dl røde linser
2 dl grønsagsbouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
1 blomkål i buketter
75 g babyspinat
1 lime
salt og friskkværnet peber
Pynt med forårsløg, koriander og persille

Fremgangsmåde

Svits løg, hvidløg og krydderier i 3 minutter.
Tilsæt linser, grønsagsbouillon, hakkede tomater og kokosmælk. Rør grundigt i gryden og lad curryen simre under låg i 20 minutter.
Tilsæt blomkål og lad blomkålen simre med i 10 minutter.

Tilsæt babyspinat og lad retten koge i 2 minutter.
Smag til med salt, peber og limesaft.

Se hvordan du laver blomkålscurry her


Tip: servere raita – myntedressing, ris, salat og hakket nødder.

her er opskriften på raita

Prøv også
blomkålssalat med avocado








Denne blomkålscurry er fantastisk.

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *