Boller i karry i ovn- en virkelig simpel opskrift
Vi elsker boller i karry og retten smager endnu bedre at blive lavet i ovnen. Boller i karry er en super lækker ret, der er meget nem at lave, at du kan invitere børnene i køkkenet og lave retten. Retten er en vinder i alle børnefamilier.
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 500 g hakket kød
- 1 tsk salt
- 1 stor fintrevet løg
- 1 æg
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- friskkværnet peber
- 4 dl bouillon
- 1 spsk maizena
- 4 tsk karry
- 1 tsk sukker
- 5 dl madlavningsfløde eller mælk
- salt og peber
Sådan gør du
- Fars: Rør det hakkede kød med salt.
- Tilsæt løg, æg hvedemel og mælk og rør det godt sammen til en fars. Farsen må ikke være for våd.
- Krydre farsen med friskkværnet peber og stil farsen på køl i cirka 30 minutter.
- Karrysovs: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kog bouillonen op .
- Rør maizena ud i en smule vand og pisk den i.
- Tilsæt karry, madlavningsfløde, salt og friskkværnet peber.
- Smag karrysovsen til med karry, salt og peber.
- Hæld karrysovsen i et ovnfast fad.
- Tag farsen ud af køleskabet, og form 12 kødboller og læg dem oven på karrysovsen.
- Kom fadet i ovnen og efter 30 minutter er der aftensmad.
Noter
Du kan evt tilføje lidt chilipulver eller frisk ingefær i karrysovsen. Faktisk kan du eksperimentere og finde din favoritsovs.
tjek også:
gryderet med sødekartofler, karry og kokosmælk
en lækker asiatisk gryderet - klar på 20 minutter
gryderet med sødekartofler, karry og kokosmælk
en lækker asiatisk gryderet - klar på 20 minutter
relaterede artikler:
Undgå denne fejl når du fryser hakket kød
Virkelig nem sovs til kød
Ovnstegte græske frikadeller
Nem opskrift på moussaka - græsk lasagne
Ribeye bøffer med en god portvinsovs
Kylling med pesto, mozzarella, bagte tomater og basilikum
Kyllingefrikadeller stegt i ovn
hjemmelavet kyllingenuggets - stægt i ovn
Ovnret med kylling, ris, karry og grønsager
Krydret tomatsuppe - den nemmeste opskrift

