hEn nem og enkel hverdagsret. Spis masser af toppings til fx kokosmel, bananskiver, æbletern, rosiner, mango, persille osv. Det gør retten mere spændende.
Det smager skønt.
Vi bryder os ikke om kokt kødboller, hvor kødbollerne koger alene i noget vand. Derfor har vi valgt at komme kødbollerne i saucen så kødbollerne tager smag fra saucen og saucen tager smag fra kødbollerne.
Forberedelsestid: 15 min
Madlavningstid: 15 min
Serveringer: 4 personer
Ingredienser:
400 g hakket kød
1 løg finthakket
½ tsk salt
½ dl mælk
1 æg
1 dl havregryn
friskkværnet peber
Karrysauce:
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
1 tsk spidskommen (kan udelades)
3 tsk karry (afhængig af styrken af din karry)
3 dl mælk (brug evt. 2dl fløde og 1 dl mælk)
3 dl grønsagsbouillon plus terning
salt og peber
evt. mere vand til at spæde op med
Fremgangsmåde
Kødbollerne:
Alle ingredienserne røres sammen i en skål.
Form cirka 16 kødboller.
Karrysaucen:
Kom smør, hvedemel krydderier i en gryde og tænd for komfuret.
Når smørret er smeltet hælder du mælken i lidt ad gangen imens du pisker. Stop med at piske når der ikke er klumper i saucen.
Kog saucen op.
Hæld bouillon i og kom de rå kødboller i gryden.
Lad retten simre i 15 minutter.
Smag til med salt og peber.
tilbehør: Boller i karry serveres traditionelt med ris. Men du kan pifte retten op med de ovnnævnte toppings.
Disse opskrifter kan interessere dig:
verdens bedste opskrift på spaghetti med kødboller
kylling i karry med peberfrugt
relaterede artikler:

