Brownie med bønner, kakao og dadler

No votes yet.
Please wait...

Brownie med bønner, kakao og dadler

Virkelig lækker bønnebrownie fyldt med lækre sager fx chokolade, kakao og dadler. Denne her brownie er lidt sundere end den traditionelle chokoladekage. Lad dig ikke skræmme af, at der er bønner i denne kage. Man kan ikke smage bønner så bare rolig. Hvad kan vi mere fortælle om kagen? jo, Kagen smagte så godt at vi endte med at dele kagen bare os to.
Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid1 t 5 min
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 3 æg
  • 50 g smeltede smør
  • 20 g dadler
  • 1 dåse kidneybønner eller sorte bønner
  • 3 spsk kakao
  • 1 knsp salt
  • 1 dl stærk kaffe
  • 100 g mørk chokolade (plus 50 g til topping)
  • 1 håndfuld valnødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader ikke varmluft.
  • Kom mandlerne i en foodprocessor, blender eller minihakker og blend til mandelmel.
  • Tilsæt æg, smeltet smør, dadler uden sten, bønner uden væde, kakao salt og kaffe.
  • Blend til dejen er ensartet.
  • Hak mørk chokolade og kom det i dejen.
  • Beklæd en bageform med bagepapir og hæld dejen i formen.
  • Bag kagen i 20-25 minutter.
  • Prik den med en gaffel. Der må gerne hænge lidt kagedej fast på gaflen, så r den færdig.
  • Tag kagen ud af ovnen og kom hakket chokolade på toppen så det smelter. Fordel det med en kniv.
  • Til sidst drysser du med hakkede valnødder.
  • Sæt kagen på køl.

Noter

kagen skal på køl natten over. Den smager ikke af ret meget, vis du spiser den varm.
Følg gerne  madsynet på
Instagram
For at se billeder af de opskrifter vi laver.
Prøv også:
Verdens bedste brownie
nem og svampet kage med banan
 
 
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

vurdere opskriften