Categories
BAGVÆRK OG DESSERTER

Brownie med karamel af kondenseret mælk

Virkelig nem og svampet brownie med kondenseret mælk

Brownie med karamel af kondenseret mælk

Vi fandt en dåse kondenseret mælk i køkkenskabet i går, og så begyndte vi med at brainstorme, hvad vi skal lave med denne lækre sag. Vi kom frem til denne brownie. Vi blev også hurtige enige om at vi skal bruge kondenserede mælk oftere. Det gør simpelthen underværker i en kage eller dessert. Faktisk er amerikanerne rigtige gode til at bruge mælken og her i Dk bliver mælken ikke andvendt så meget hvilket vi ikke kan forstå. Her har du en opskrift på en lækker sag af en brownie med karamel.
Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t
Ret: Dessert
Keyword: chokolade
Antal: 30 firkanter

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 æg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl kakao
  • 1 knsp salt
  • 200 g kondenseret mælk
  • 100 g hvid chokolade

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade over vandbad.
  • Pisk sukker og æg let og luftigt.
  • Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen.
  • Sigt mel, kakao og salt i dejen.
  • Hæld dejen i en form med bagepapir.
  • Hak chokoladen og drys den over kagen.
  • Hæld kondenseret mælk ud over kagen.
  • Bag kagen ved 170 grader i cirka 40 minutter.
  • Lad kagen køle af natten over.
  • Skær kagen i små firkanter.
Facebook
Facebook

6 replies on “Brownie med karamel af kondenseret mælk”

Denne her brownie er simpelthen en kæmpe nydelse at sætte tænderne i. Den skal jeg bage næste gang jeg får gæster. Mums

Hej Tove.

Mange tak for kommentaren. Det er så fantastisk at du kunne lide kagen og vi ser frem til at høre, hvad dine gæster siger om kagen.

Mvh Mohammed og Lasse fra madsynet.dk

Svar

Hej hussein.

Tak for kommentaren og vi glæder os til at du skal smage kagen.

Mvh Mohammed

Svar

Nej det behøves ikke. Mælken får en karmileserede smag når den kommer i ovnen.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *