Brownie med karamel af kondenseret mælk
Vi fandt en dåse kondenseret mælk i køkkenskabet i går, og så begyndte vi med at brainstorme, hvad vi skal lave med denne lækre sag. Vi kom frem til denne brownie. Vi blev også hurtige enige om at vi skal bruge kondenserede mælk oftere. Det gør simpelthen underværker i en kage eller dessert. Faktisk er amerikanerne rigtige gode til at bruge mælken og her i Dk bliver mælken ikke andvendt så meget hvilket vi ikke kan forstå.
Her har du en opskrift på en lækker sag af en brownie med karamel.
Antal: 30 firkanter
Ingredienser
- 100 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 1 æg
- 1 dl sukker
- 1 dl hvedemel
- 1 dl kakao
- 1 knsp salt
- 200 g kondenseret mælk
- 100 g hvid chokolade
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade over vandbad.
- Pisk sukker og æg let og luftigt.
- Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen.
- Sigt mel, kakao og salt i dejen.
- Hæld dejen i en form med bagepapir.
- Hak chokoladen og drys den over kagen.
- Hæld kondenseret mælk ud over kagen.
- Bag kagen ved 170 grader i cirka 40 minutter.
- Lad kagen køle af natten over.
- Skær kagen i små firkanter.
relaterede artikler:
Nem opskrift på jordbærlagkage med flødeskum og creme
Nem kage med frosne blåbær
Havregrynspandekager - perfekt til brunch eller morgenmad
Verdens bedste madbrød der ikke skal æltes
Nem jordbærmousse uden husblas
Brownie med bønner, kakao og dadler
påskeæg med marcipan og appelsin
Hjemmelavede bananchips - en nem og lækker opskrift på en sund snack
Hjemmelavede p-tærter - virkelig nem opskrift
Chokolademousse - en lækker og simpel opskrift


Denne her brownie er simpelthen en kæmpe nydelse at sætte tænderne i. Den skal jeg bage næste gang jeg får gæster. Mums
Hej Tove.
Mange tak for kommentaren. Det er så fantastisk at du kunne lide kagen og vi ser frem til at høre, hvad dine gæster siger om kagen.
Mvh Mohammed og Lasse fra madsynet.dk
Glæder mig til at prøve denne lækre opskrift🤤
Hej hussein.
Tak for kommentaren og vi glæder os til at du skal smage kagen.
Mvh Mohammed
Skal den kondenserede mælk være kogt til karamel inden den kommes over kagen??
Nej det behøves ikke. Mælken får en karmileserede smag når den kommer i ovnen.
Når der står smelt smør og chokolade er det så både den mørke og den hvide chokolade som skal smeltes sammen ?
Hej
Tak for spørgsmålet. Den hvide chokolade skal drysses over kagen og den mørke skal smeltes sammen med smørret.
Mvh Mohammed fra madsynet