Categories
fjerkræ HOVEDRETTER

Chicken tika masala

Vi elsker krydderet  mad, så derfor besluttede vi at kaste os over denne opskrift fra det indiske køkken.
Retten smager himmelsk så tvivl ikke med at lave den.

Som bonusinfo kan retten fryses ned.

 

Forberedelsestid: 60 min Madlavningstid: 40 min Serveringer: 4 personer

 

Ingredienser

700 g kylling skåret i mindre stykker
2 spsk olivenolie
3 løg, grofthakkede
6 fed hvidløg finthakkede
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
2 spsk garam masala
3 laurbærblade
3 kardemommekapsler
1 dåse kokosmælk
1 spsk tomatpuré
1 dl vand
1 dl græsk yoghurt
1 spsk salt
peber

Fremgangsmåde

Steg løgene  til de bliver bløde i olie. Det tager cirka 8 minutter.
Kom hvidløg i gryden og lad det svitse med i 2 minutter.
Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem under omrøring.
Tilsæt spidskommen, koriander, garam masala sammen med laurbærblade og de knuste kardemommekapsler.
Rør grundigt rund I gryden.
Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og vand i gryden, og kog det op under middel varme.
Hæld græsk yoghurt ved og Smag til med salt og peber.
Lad retten simre uden låg i cirka 45 – 60 minutter eller til saucen er tyk og jævn.

Servere retten med ris, naanbrød, og raita 

 

Tip: Hvis du synes at saucen er for tyk så kan du tilsætte lidt vand.

servere ris til eller naanbrød til.

Tip: pynt evt. med friske koriander


Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *