Categories
BAGVÆRK OG DESSERTER HØJTIDER

Cremeboller ala Chokoladeboller

Cremeboller ala Chokoladeboller

Den klassiske cremebolle indeholder kagecreme. Vi har valgt at erstatte kagecreme med smeltet chokolade og sikke en herlig mundfuld. Her er opskriften på vores bud på en anderledes cremebolle.
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid1 t 5 min
Keyword: chokolade
Antal: 24 boller

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og hæld dernæst mælken i.
  • Smuldre gæren i en rørskål og hæld så smørblandingen heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er elastisk. Dejen må ikke være for våd heller ikke for tør.
  • Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
  • Del dejen i 2 lige store stykker.
  • Tril hvert stykke til en aflang pølse.
  • Form hvert pølse til 12 boller.
  • Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lav en lille fordybning på midten med fingerne.
  • Kom 1 tsk smeltet chokolade i hver bolle og fordel bollerne på 2 bageplader.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og mælk og lad dem efterhæve i 10 minutter.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 15 minutter.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
  • Pynt evt bollerne med lidt glasur.
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *