Cremeboller ala Chokoladeboller
Den klassiske cremebolle indeholder kagecreme. Vi har valgt at erstatte kagecreme med smeltet chokolade og sikke en herlig mundfuld. Her er opskriften på vores bud på en anderledes cremebolle.
Antal: 24 boller
Ingredienser
- 200 g smør
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- 2 æg
- 3 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og hæld dernæst mælken i.
- Smuldre gæren i en rørskål og hæld så smørblandingen heri.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er elastisk. Dejen må ikke være for våd heller ikke for tør.
- Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
- Del dejen i 2 lige store stykker.
- Tril hvert stykke til en aflang pølse.
- Form hvert pølse til 12 boller.
- Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lav en lille fordybning på midten med fingerne.
- Kom 1 tsk smeltet chokolade i hver bolle og fordel bollerne på 2 bageplader.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og mælk og lad dem efterhæve i 10 minutter.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 15 minutter.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
- Pynt evt bollerne med lidt glasur.
relaterede artikler:
4 tips til den perfekte andesteg - Det skal du gøre
Brownie med karamel af kondenseret mælk
Nem opskrift på jordbærlagkage med flødeskum og creme
Nem kage med frosne blåbær
Tortillas med laks og spinat
Havregrynspandekager - perfekt til brunch eller morgenmad
Verdens bedste madbrød der ikke skal æltes
Nem jordbærmousse uden husblas
Brownie med bønner, kakao og dadler
Nem laksemousse - en lækker forret

