culottesteg med flødekartofler og ovnbagte tomater
Genial opskrift på culottesteg. Vi har valgt at langtidstege den i ovnen sammen med flødekartoflerne. Stegen og kartoflerne er i ovnen på samme tid og fordelen ved det er, at du kan klaregøre salaten eller noget andet. Lav evt. en Waldorfsalat til. Find opskriften nedenfor.
Antal: 7 personer
Ingredienser
- 1 culottesteg på cirka 1,7 kg
- masser af salt og peber
- 4-5 kviste frisk timian eller rosmarin 2-3
- fed hvidløg upillede
- 20 cherrytomater
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk balsamico
- ½ tsk salt
- 1 tsk sukker
- masser af friskkværnet peber
- 1 stor håndfuld friske krydderurter fx persille, basilikum, timian, rosmarin og salvie
- 1,5 kg kartofler
- 1 æg
- 1 løg finthakket
- 1 fed hvidløg
- 9 dl piskefløde eller 3 dl fløde og 6 dl sødmælk
- revet muskatnød
- 1 tsk tørret timian
Sådan gør du
- Ovnbagte tomater: Halver tomaterne og læg dem i et ovnfast fad.
- Bland olie, balsamico salt og sukker.
- Pensel tomaterne med olieblandingen.
- Drys tomaterne med salt og hakkede krydderurter.
- Bag tomaterne ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter. Giv dem lidt grillvarme til sidst.
- Tomaterne kan laves i god tid og varmes op igen når de skal spises.
- Flødekartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
- Kom dem i et smurt ovnfast fad sammen med de hakkede løg.
- Bland piskefløde sammen med et sammenpisket æg, presset hvidløg og timian og fordel det hele hen over kartoflerne.
- Kom fadet i ovnen ved 175 grader i cirka 40-50 minutter eller til kartoflerne er møre.
- Kom evt et låg eller en ovnfast tallerken vendt på hovedet over fadet med kartofler. Det gør at overfladen ikke bliver for mørk.
- tip: du kan ikke smage ægget men det gør kartoflerne og flødesaucen lækker cremet.
- Culottesteg: Dup stegen tør med et stykke køkkenrulle. Rids fedtet og gnid stegen med salt og peber.
- Drys med frisk rosmarin og Mas de upillede hvidløgsfed og læg dem oven på stegen.
- Sæt stegen til kartoflerne og steg den til centrumtemperaturen er 55-60grader - rød/rosa, 60-65grader - rosa/gennemstegt eller 65-68grader - gennemstegt.
- Servere evt en grøn salat til eller en waldorfsalat.
relaterede artikler:
4 tips til den perfekte andesteg - Det skal du gøre
Undgå denne fejl når du fryser hakket kød
Virkelig nem sovs til kød
Ovnstegte græske frikadeller
Nem opskrift på moussaka - græsk lasagne
Ribeye bøffer med en god portvinsovs
Kylling med pesto, mozzarella, bagte tomater og basilikum
Kyllingefrikadeller stegt i ovn
hjemmelavet kyllingenuggets - stægt i ovn
Tortillas med laks og spinat

