Categories
Diverse HOVEDRETTER Opskrifter med kalv, svine og oksekød Ovnretter

culottesteg – nem og mør steg

 


Rigtig luksus gæstemad.
Hvem siger, at det er vanskeligt at lave culottesteg? Opskriften er nem at lave og stegen passer sig selv i ovnen. Resultatet blev virkelig godt.
Som tilbehør har vi serveret grønne bønner  svitset i smør og hvidløg, små kartofler og en smagfuld svampesovs.

Nedenfor kan du lade  dig inspirere hvad du kan servere til stegen.

Forberedelsestid: 1 time gerne længere
Madlavningstid: 1 time
Serveringer: 6 personer

Ingredienser

1 culottesteg 1300  g
3 fed hvidløg
3 spsk friskhakket rosmarin eller timian
1 dl olie
salt og friskkværnet peber
hvidløgsstegt bønner:
20 g smør
3 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 250 grader.
Tjek din culotte for scener og hinder. Det plejer at befinde sig i bunden af stegen. Begynd i den ene ende. Find med hænderne systematisk efter scenerne der skal fjernes.
Rids fedtet med en kniv og tør stegen med et stykke køkkenrulle.
Hak hvidløg meget fint og bland dem sammen med rosmarin eller timian, olie, salt og peber  i en lille skål. Rør det godt sammen og pensl stegen med kryddermarinaden. Du kan med fordel komme stegen i en frysepose og lad det marinere i en time gerne længere.
Kom stegen på en rist og under risten skal en bradepande med 4 dl vand plaseres. (gem stegeskyen til f.x en sovs)
Efter 10 minutter skruer du ned på 180 grader og stegen skal stege i 40 minutter. Lad stegen trække tildækket i 10 minutter.

hvidløgsstegt bønner:
Smelt smørret under svag varme. Kom presset hvidløg ved og tilsæt bønner. Lad bønnerne svitse ved jævn varme i 5 minutter.

Tip: du kan servere alt muligt slags tilbehør f.x kartofler i forskellige variationer, svampesovs, eller din favoritsovs, stegte grønsager eller en frisk spidskålssalat.

Prøv også disse opskrifter med kød

langtidstegt gullash
en saftig roastbeef

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *