Dahl – opskrift på en lækker indisk linsegryde

No votes yet.
Please wait...

Indisk mad har fundet vej til vores hjerte.

Vi er så begejstrede over det indiske køkken, fordi med masser af krydderier kan man få en skøn smagsoplevelse.

Spis evt. naanbrød til.

Som bonusinfo er retten fryseegnet.

Se hvordan dahl bliver lavet her

Forberedelsestid: 5 min
Madlavningstid: 50 min
Serveringer: 4 personer
Ingredienser:

2-4 fed hvidløg, hakket
2 spsk frisk hakket ingefær
2 spsk olie til stegning
3 tsk karry
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk koriander
½ tsk kardemomme
½ tsk stødt chili
6 dl grøntsagsbouillon
200 g røde linser
2 dåser flåede hakkede tomater
tilbehør: koriander og Naanbrød
Fremgangsmåde
Svits hvidløg og ingefær i et minut.
Tilsæt karry, spidskommen, koriander, kardemomme, og chiliflager. Svits krydderierne i et minut under omrøring.
Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med bouillon og hakkede tomater.
Lad Dahl  simre under låg i cirka 40 minutter.
Rør tit i gryden og tilsæt evt. mere vand, hvis retten  bliver for fast.
Smag til med  salt og servere i dybe tallerkner med masser af koriander på toppen og Naanbrød ved siden af.


prøv også gryderet med linser og kikærter

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *